Lapsille

Talutukset 3+ vuotiaille

Talutustunneilla voi kokeilla ratsastusta taluttajan avulla. Talutukseen ovat tervetulleita kaikki aina kolmevuotiaasta lähtien. Myös aikuiset voivat kokeilla talutusta hevosen selässä. Varusteiksi riittävät mukavat joustavat housut sekä kengät joissa on kanta, esimerkiksi kumisaappaat. Kypärän voi lainata tallilta. Talvikaudella kannattaa varustautua lämpimästi.

Talutustunteja järjestetään poneilla ja hevosilla kevät- ja syyskauden aikana:

perjantaisin klo 18:00-18.30
sunnuntaisin 17:45-18:15.

Kesäkautena  (10.6.-28.8.2019) talutuksia ei ole vähäisen kysynnnän vuoksi.

Maksu käteisellä, ratsastusaika n. 20 min. Yhden ratsastuksen hinta on 25 € ja neljän kerran talutukset 80 €.

Talutukset varataan puhelinpäivystyksestä, jotta voimme varata Teille sopivan kokoisen ratsun.

Tenavatunnit 5-8 vuotiaille

Tenavatunnit ovat hyvä tapa tutustua ratsastukseen jo pienestä pitäen. Tenavatunnit ovat tarkoitettu 5-7-vuotiaille lapsille.

Tenavatunti koostuu ponikerho-osuudesta jolloin harjoitellaan ponien hoitoa tai talliaskareita. Teorian (25 min) jälkeen noustaan ratsaille taluttajan avustamana ja harjoitellaan ratsastamaan helppojen harjoitusten ja taluttajan avulla. Varsinainen ratsastusaika on n. 25 min sillä alussa aikaa kuluu ratsaille nousuun ja jalustinremmien pituuden säätöön.

Tenavatunteja järjestetään arkisin ke ja to klo 17.30 ja lauantaisin 11.15. Keskiviikon ryhmät ovat joka toinen viikko, torstain ja lauantain ryhmät joka viikko. Tenavatunnin hinta on 34 € ja summa kerrotaan kauden ratsastuskertojen mukaan, josta kokonaismaksu muodostuu. Kysy vapaita tenavatuntiaikoja puhelinpäivystyksestämme tai sähköpostitse osoitteessa opet@ponihaka.fi.

Kesäkaudella 2019 on vielä tenavakurssi viikolla 30 (ma-pe 17:00-18:00 165€), kurssilla on pari paikkaa vapaana.

Alkeiskurssit 8+ vuotiaille

Alkeiskursseja järjestetään kevät- tai syyskausittain sekä kesäisin kurssimuotoisena.
Syyskaudella lasten alkeiskurssit ovat maanantaina klo 17 ja sunnuntaina klo 19:15 ja sinne otamme varauksia vastaan. Alkeiskurssit alkavat viikolla 31. Ratsastuskertoja tulee syyskaudella yhteensä 22 kertaa ja kurssin hinnaksi tulee 836 €, jonka voi maksaa neljässä erässä.

Alkeiskurssilla opetellaan ratsastuksen perusteet ja kurssin käytyäsi voit jatkaa vakiotunneilla. Alkeiskurssin tavoitteena on, että ratsastaja pystyisi siirtymään vakiotunneille ilman taluttajaa.

Varusteiksi riittävät mukavat joustavat housut sekä kengät joissa on kanta, esimerkiksi kumisaappaat. Sormikkaat on hyvä olla myös. Kypärän voi lainata tallilta.

Kaikki varaukset hoituvat parhaiten puhelinpäivystyksestämme viikolla 30 ma-pe 15-16, viikosta 31 eteenpäin ma-ke 14:30-16:30 ja to-la 14:30-15:30 numerosta 09-8766304. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen opet@ponihaka.fi.  Kesälomalla vastaamme posteihin harvakseltaan, joten voi olla, että vasta viikolla 30 saat meidät parhaiten kiinni.