Talutusratsastus ja lasten ratsastustunnit

Talutukset lapsille ja aikuisille

Lasten ja aikuisten  talutustunneilla voi kokeilla ratsastusta turvallisesti taluttajan avulla.

Talutusratsastukseen ovat tervetulleita kaikki lapset aina kolmevuotiaasta lähtien. Myös aikuiset voivat kokeilla talutusta hevosen selässä. Varusteiksi riittävät mukavat joustavat housut sekä kengät joissa on kanta, esimerkiksi kumisaappaat. Kypärän voi lainata tallilta. Talvikaudella kannattaa varustautua lämpimästi.

Talutuksia järjestetään syys- ja kevätkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 18-18-18.30. Varsinainen ratsastusaika n. 20 min. koska alussa menee selkään nousussa ja jalustinten säädössä aikaa. Yhden ratsastuksen hinta on 30 € ja neljän kerran talutukset 100 €.

Talutukset voi varata suoraan hopoti.com / stable / Poni-Haka eli Hopotiin tulee rekisteröityä (voi luoda ns. perhetilin mutta lapsen nimellä varaus) ja sitä kautta voi varata ja maksaa suoraan talutusratsastuksen sopivana ajankohtana. Voit myös soittaa puhelinpäivystykseemme 09 8766 304 ma-pe iltapäivisin ja varata talutuksen puhelimitse. Tällöin maksu käteisellä kun saavutte paikalle. Rekisteröidy Hopotiin ja merkitse Poni-Haka suosikiksi, sitten näet kaikki vapaat ajat. Mikäli et näe aikoja tarkoittaa se, että tuntimme ovat täynnä, joten voit tässä tapauksessa selata kalenteria eteenpäin löytääksesi sopivan tunnin.

Tenavatunnit 5-8 vuotiaille

Tenavatunnit ovat hyvä tapa tutustua ratsastukseen jo pienestä pitäen. Tenavatunnit ovat tarkoitettu 5-7-vuotiaille lapsille.

Tenavatunti koostuu ponikerho-osuudesta jolloin harjoitellaan ponien hoitoa tai talliaskareita. Teorian (25 min) jälkeen noustaan ratsaille taluttajan avustamana ja harjoitellaan ratsastamaan helppojen harjoitusten ja taluttajan avulla. Varsinainen ratsastusaika on n. 25 min sillä alussa aikaa kuluu ratsaille nousuun ja jalustinremmien pituuden säätöön.

Lasten tenavatunteja järjestetään arkisin ti  18-19 ja ke klo 17.30-18.30 (joka 2. viikoiset ryhmät) ja lauantaisin 11.30-12.30 (jokaviikkoiset ryhmät).

Tenavatunnin hinta on 38 € ja summa kerrotaan kauden ratsastuskertojen mukaan, josta kokonaismaksu muodostuu.  Tenavatunneilla opitaan hevostaitoja kerho-osuudessa (25min) ja ratsastusta (25min). Paljon erilaisia tasapaino- ja leikkiharjoituksia lasten tasoisesti. Kaikilla tunneilla avustajat.

SYKSYN 2023 VAPAAT TENAVAPAIKAT  NÄET HOPOTI.COM / PONI-HAKA. OTA YHTEYTTÄ OPET (AT) PONIHAKA.FI TAI SOITA 09 876 6304 ARKI-ILTAPÄIVISIN. VOIT MYÖS VARATA KURSSIN SUORAAN HOPOTISTA.  MUUTAMIA PAIKKOJA VIELÄ VAPAINA TI 18-19, KE 17.30-18.30 JA LA 11.30-12.30 TUNNEILLA. (päivitetty 25.8.23)

Alkeiskurssit 8+ vuotiaille

Alkeiskursseja järjestetään kevät- tai syyskausittain sekä kesäisin kurssimuotoisena.

Alkeiskursseilla on aluksi avustajat mukana.

Alkeiskurssilla opetellaan ratsastuksen perusteet ja kurssin käytyäsi voit jatkaa vakiotunneilla. Alkeiskurssin tavoitteena on, että ratsastaja pystyisi siirtymään vakiotunneille ilman taluttajaa.

Varusteiksi riittävät mukavat joustavat housut sekä kengät joissa on kanta, esimerkiksi kumisaappaat. Sormikkaat on hyvä olla myös. Kypärän voi lainata tallilta.

Kaikki varaukset hoituvat parhaiten puhelinpäivystyksestämme  ma-pe numerosta 09-8766304. Rekisteröidy ennen soittoa Hopoti-järjestelmään, niin saamme lisättyä sinut kurssille. Muista merkitä Poni-Haka suosikkitalliksi, jotta löydämme sinut kannasta!.

SYYSKAUDEN 2023 ALKEISKURSSIPAIKAT OVAT TÄYNNÄ. Keväälle 2023 voi tulla jonoon lähettämällä viestin opet (at) ponihaka.fi