Tunnit & kurssit

Vakiotunnit

Poni-Haassa ratsastetaan valtaosin viikottaisilla vakiotunneilla. Kevätkausi alkaa vuoden vaihteessa tammikuun alussa ja päättyy touko-kesäkuussa. Syyskausi käynnistyy elokuun alkupuolella ja kestää joulukuun loppuun asti. Kesäaikaan järjestetään viikon tai viikonlopun kestäviä kursseja.

Poni- ja hevostunnit ovat erikseen. Meillä pienet ratsastajat ratsastavat pienillä ja isot isoilla – eli siis lapset ja nuoret kokonsa mukaan poneilla, mahdollisesti hevosilla ja aikuiset hevosilla. Opetuskäytössä Poni-Haalla on noin 40 koulutettua ratsua. Tunnit pidetään maneesissa tai valaistulla ulkokentällä. Tunteja pidetään kentällä tai maneesissa kaksi yhtä aikaa, joten kentät ovat puolitettu kahden tunnin käyttöön.

Jokaisessa ryhmässä perehdytään koulu ja esteratsastukseen, jotta taidot kehittyvät tasapuolisesti. Osa ryhmistä käy maastossa. On myös ryhmiä, joilla painotetaan joko este- tai kouluratsastusta. Opetussuunnitelmaamme kuuluu myös valvottu itsenäinen ratsastus, eli vapaatunnit.

Ratsastajat voivat ottaa useamman vakiotunnin niin halutessaan.

Kurssit

Poni-Haassa järjesteään viikottaisten vakiotuntien lisäksi ylimäärisiä kursseja.

Suosittuja kursseja ohjelmassamme ovat olleet mm. Ami Sunnan Working Equitation -kurssit sekä koulurataharjoitukset ennen kouluratsastuskilpailuja, jossa tuomaripätevyyden saaneet opettajamme antavat viime hetken tärpit tulevaan kilpailuun.

Ilmoitamme alkavista kursseista tallin ilmoitustaululla sekä sosiaalisessa mediassa. Tule rohkeasti mukaan! Lisäkursseille voit myös osallistua omalla hevosellasi.

Tiedustelut ja varaukset: puhelinpäivystys p. (09) 876 6304, ma-ke 14.30-16.30, to-la 14.30-15.30.