Vakiotunnit & kurssit

Vakiotunnit aikuisille ja lapsille

Poni-Haassa ratsastetaan valtaosin viikottaisilla vakiotunneilla. Kevätkausi alkaa vuoden vaihteessa tammikuun alussa ja päättyy touko-kesäkuussa. Syyskausi käynnistyy elokuun alkupuolella ja kestää joulukuun loppuun asti. Kesäaikaan järjestetään viikon tai viikonlopun kestäviä kursseja.

Poni- ja hevostunnit ovat erikseen. Meillä pienet ratsastajat ratsastavat pienillä ja isot isoilla – eli siis lapset ja nuoret kokonsa mukaan poneilla, mahdollisesti hevosilla ja aikuiset hevosilla, pienikokoiset aikuiset voivat ratsastaa myös poneilla. Opetuskäytössä Poni-Haalla on noin 40 koulutettua ratsua. Tunnit pidetään maneesissa tai valaistulla ulkokentällä. Tunteja pidetään kentällä tai maneesissa kaksi yhtä aikaa, joten kentät ovat puolitettu kahden tunnin käyttöön.

Jokaisessa ryhmässä perehdytään koulu- ja esteratsastukseen, jotta taidot kehittyvät tasapuolisesti. Osa ryhmistä käy maastossa. On myös ryhmiä, joilla painotetaan joko este- tai kouluratsastusta. Opetussuunnitelmaamme kuuluu myös valvottu itsenäinen ratsastus, eli vapaatunnit.

Ratsastajat voivat ottaa useamman vakiotunnin niin halutessaan. Useammasta tunnista saa paljousalennusta.

Vapaita tuntipaikkoja on vaihtelevasti eritasoisissa ryhmissä, niistä lisätietoa ja ajantasalla olevan paikkatilanteen saat soittamalla puhelinpäivystykseen ma-ke 14:30-16:30, to-la 14:30-15:30 (kesäaikana eri ajat) 09-8766304.

Kurssit

Poni-Haassa järjesteään viikottaisten vakiotuntien lisäksi ylimääräisiä kursseja. KESÄKURSSIT 2020 löydät linkistä!

Suosittuja kursseja ohjelmassamme ovat olleet mm. Ami Sunnan Working Equitation -kurssit sekä koulurataharjoitukset ennen kouluratsastuskilpailuja, jossa tuomaripätevyyden saaneet opettajamme antavat viime hetken vinkit tulevaan kilpailuun. Lisäksi olemme järjestäneet merkkisuorituksia ja esterataharjoituksia aikataulun salliessa.

Ilmoitamme alkavista kursseista tallin ilmoitustaululla sekä sosiaalisessa mediassa. Tule rohkeasti mukaan! Lisäkursseille voit myös osallistua omalla hevosellasi.

Tiedustelut ja varaukset: puhelinpäivystys p. (09) 876 6304, ma-ke 14.30-16.30, to-la 14.30-15.30 (kesäaikana eri ajat).