Yleistä

Poni-Haka järjestää ympärivuotisesti monipuolisia ratsastustunteja kaikenikäisille ja -kokoisille ratsastajille, aikuisille ja lapsille 3-vuotiaasta alkaen. Tarjoamme muun muassa kausitunteja poneilla ja hevosilla, talutus-, tenava- ja alkeistunteja lapsille, kesäkursseja, mutta myös paljon muuta. Voit myös tulla kokeilutunnille ennen kuin sitoudut ratsastamaan koko kauden. Kokeilutunnit ovat tarkoitettu jo ennestään ratsastaneille oppilaille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Oikean tasoisen tunnin varaat puhelinpäivystyksestä.

Meille Poni-Haassa on tärkeää taata ratsastajan turvallisuus. Ammattitaitoiset opettajat ja osaavat hevoset takaavat sen, että jokainen voi löytää ratsastuksen ilon ja nauttia harrastuksesta turvallisesti.

Ratsastustunneista voi tiedustella puhelimitse ma-pe puhelinnumerosta 09-876 6304 (vastaamme parhaiten iltapäivisin 14.30-16) tai sähköpostitse opet(at)ponihaka.fi. Kysy rohkeasti, mikä tunti sopii juuri sinulle parhaiten!

Tuntikäytännöistä

Vakiotunnille mukaan tarvitsee hyvät hanskat, ratsastukseen soveltuvat housut ja korolliset saappaat tai kengät ja saappaanvarret, raipan sekä kypärän. Kypärä on mahdollista lainata myös tallilta, mutta suosittelemme omaa kypärää.

Tunnille on hyvä saapua ainakin 15 – 20 min ennen tunnin alkua, sillä ratsut täytyy harjata ja varustaa joko itse tai hoitajan avustuksella ennen tuntia. Sisään tullaan pääovista. Aulassa on tuntilistat, josta näkee tuntiratsunsa. Ratsun harjat ja varusteet löytyvät satulahuoneesta. Tavarat voi jättää tunnin ajaksi aulasta löytyviin lukollisiin lokeroihin. Jos et löydä jotain, kysy rohkeasti joko yläkerran toimistosta ja jos siellä ei ole ketään (opettajat pitämässä tuntia), hoitajilta.

Varsinainen ratsastusaika vakiotunnilla on noin 50 minuuttia (sisältäen alku- ja loppukäynnit)  ja talutuksessa 20 minuuttia.  Normaali ryhmäkoko tunneilla on kahdeksan ratsukkoa, pienryhmissä 5 – 7 ratsukkoa.

Seuran jäsenyys

Kaikkien Poni-Haassa säännöllisesti ratsastavien tulee olla joko Poni-Haan Ratsastajat ry:n tai jonkin muun SRL:n hyväksymän ratsastusseuran jäsen. Seuraan kuulumisen tärkein etu on vakuutus. Jäsenetuna saat myös Hippos-lehden ja oikeuden osallistua seuran järjestämiin tapahtumiin, esimerkiksi merkkisuorituksiin ja kilpailuihin. Lisäksi saat Suomen Ratsastajainliiton jäsenedut käyttöösi. Jäseneksi voit liittyä osoitteessa www.ponihaanratsastajat.net.