Käytännöt

Yleisiä tallikäytäntöjä

Hyvä huomioida tallilla: 

  • Liiku aina rauhallisesti hevosten lähettyvillä ja vältä kovia ääniä, etteivät hevoset säikähdä.
  • Maneesissa istutaan hiljaa paikallaan, hälinä voi häiritä opetusta ja hevosia.
  • Hevoset ja ponit pidetään sidottuna hoitamisen ajan. Naru kannattaa olla hyvin lyhuellä ja se on sidottava tallisolmulla, jotta hätätilanteessa sen saa nopeasti auki. Sidottua hevosta ei jätetä yksin. Tarkista karsinan ovesta, voiko hevosen sitoa vai ei, sillä tallissa on joitakin hevosia, joita ei saa sitoa kiinni. Jos hevosta ei voi sitoa, vedä riimunnaru kahden kalterin kautta vasempaan käteesi jos harjaat oikealla kädellä tai päinvastoin.
  • Vaikka hevosille olisi kiva antaa herkkuja, älä kuitenkaan tee niin. Makupalojen syöttäminen on kielletty, sisällä ja ulkona. Hevoset saattavat olla allergisia makupaloille.
  • Koirat on pidettävä kytkettyinä tallialueella.
    Älä tuo omia lemmikkejäsi talliin äläkä maneesiin.
  • Käytävillä ei saa säilyttää tavaroita, ne voivat vaarantaa hevosten tai ihmisten turvallisuuden. Aulassa on lukollisia lokeroja tavaroita varten.
  • Pysäköi autosi vain merkityille parkkipaikoille. Tallin oven eteen ajo kielletty poislukien henkilökunta. Aja rauhallisesti saapuessasi tallialueelle.
  • Koko tallialueella on tupakointikielto.
  • Lastenvaunut tulee jättää etupihalle, älä tuo niitä maneesiin tai talliin.
  • TUNTIEN MAKSUT
    Tuntivaraukset ja -peruutukset tehdään pääsääntöisesti Hopotin kautta. Varatessasi kauden sitoudut koko kauden maksuihin riippumatta siitä, kuinka monessa erässä maksat laskun. Laskutus toimii siten, että ensin lähetetään varausmaksu 100€, jolla kausipaikka varataan. Tätä maksua ei palauteta. Loppulaskun saa Hopotissa jakaa eriin. Loppulaskussa on SRL:n jäsenhinta, sillä kaikkien vakiotuntilaisten tulee olla jonkun SRL:n seuvan jäsen. Mikäli asiakas lopettaa kesken kauden ilman lääkärintodistusta tai muuta pätevää syytä, maksaa hän jälkilaskutuksella irtotuntihinnan kaikista kauden tunneistaan takautuvasti. Laskut tulee maksaa eräpäivänä. Hopoti poistaa asiakkaan tuntipaikan automaattisesti, ellei laskua ole maksettu. Maksuasioissa voit myös olla yhteydessä sähköpostilla opet@ponihaka.fi, jos tarvitset erityisjärjestelyjä.

Hoitomahdollisuudet

Tallimme tarjoaa myös hoitohevosia ja -poneja. Alkaakseen hoitaa Poni-Haassa on oltava vähintään 12-vuotias ja perushoitomerkki tulee olla suoritettu (todistus tai merkki esitettävä pyytäessä). Ratsastuskokemusta tulisi olla pari vuotta, jotta osaa auttaa ja ohjeistaa ratsastajia. Lisäksi edellytämme hoitajilta Poni-Haan ratsastajien tai jonkin muun SRL:n jäsenseuran jäsenyyttä.

Vapaista hoitohevosista ilmoitetaan hoitajien huoneen ovessa, mutta parhaiten tietoa vapaista hoitohevosista ja poneista saa tiedustelemalla tallilla nykyistä hoitajavastaavaa, joka kertoo mielellään hoitamisesta ja vapaista hoitohevosista enemmän. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen hoitsut(at)ponihaka.fi.

Poni-Haan ratsastajat ry järjestää toisinaan hoitokursseja ja ponikerhoja. Niiden aikatauluista ja päivämääristä löytyy tietoa parhaiten seuran ilmoitustaululta tai nettisivuilta www.ponihaanratsastajat.net.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

”Olen tulossa ratsastustunnille, mitä tarvitsen mukaani?”

Tavalliselle ratsastustunnille tarvitset mukaasi kunnolliset ja asianmukaiset ratsastusvarusteet: hanskat, raipan, housut (voivat olla myös muut kuin ratsastushousut, mutta sopivat ratsastukseen) sekä saappaat, joissa on pieni korko ja varsi. Kypärä on pakollinen tunneillamme, mutta jos sinulla ei ole omaa, voit saada sen lainaksi tallilta. Suosittelemme kuitenkin, että sinulla on oma kypärä, joka on varmasti sopiva. Ratsastuskenkien kanssa käytetään chapseja (ratsastussäärystimet).

”Mitä varusteita tarvitaan talutusratsastuksessa?”

Talutusratsastuksessa suositellaan käytettävän kumisaappaita, joissa varsi ja pieni korko. Muista varusteita ei tarvitse olla, sillä kypärän saa tallilta lainaan. Pitkälahkeiset, joustavat housut helpottavat ratsastamista.

”Mihin voin jättää tavarani tunnin ajaksi?”

Aulassa on lokerikkoja, joihon voi jättää tavarat tunnin ajaksi. Suurempia kantamuksia ei tallille kannata ottaa. Muistathan, että kaikki tavarasi ovat omalla vastuullasi – talli ei korvaa kadonneita tai rikkoutuneita tavaroita.

”Kävin tunnilla ja jätin tavaroitani vahingossa katsomoon. Mistä voin noutaa ne?”

Osa löytötavaroista viedään kioskiin tai toimistoon, joten sieltä kannattaa kysellä. Jos et löydä tavaroitasi mistään ja ne ovat pysyvästi poissa, niin talli ei valitettavasti korvaa menetettyä omaisuutta. Tavarat kannattaa säilyttää niille varatuissa lokerikoissa tunnilla käydessään.